Zelfbruiner voor beginners

Voor veel mensen is een mooie, egale bruine huid een belangrijk aspect van hun uiterlijk. Maar niet iedereen heeft zin, de tijd of de gelegenheid om veel tijd in de zon door te brengen om zo’n mooi kleurtje te krijgen. Gelukkig zijn er zelfbruiners op de markt die je een natuurlijk ogende, gezonde gloed kunnen geven zonder blootstelling aan UV-stralen. UV-straling kan namelijk best schadelijk zijn. In deze blog zullen we enkele tips bespreken voor beginners die willen leren hoe ze zelfbruiner het best kunnen aanbrengen en waar ze op moeten letten om niet oranje te worden!

Tip 1: Bereid je huid voor

Voordat je begint met het aanbrengen van zelfbruiner, is het belangrijk om je huid goed voor te bereiden. Dit betekent dat je zo veel mogelijk dode huidcellen moet verwijderen door je huid te scrubben. Dit kan met een scrub product of een loofah-spons. Hiermee zorg je ervoor dat de zelfbruiner gelijkmatig op je huid wordt aangebracht en niet vlekkerig wordt.

Goede skincare is de basis voor alles als het gaat om beautyproducten! Het is bij zelfbruiner belangrijk om je huid goed te hydrateren, het liefst een dag voordat je de zelfbruiner aanbrengt. Dit helpt de kleur gelijkmatig aan te brengen en voorkomt dat het product zich ophoopt in droge plekken, zoals je ellebogen, knieën of hielen.

Tip 2: Kies het juiste product

Er zijn verschillende soorten zelfbruiners beschikbaar, van sprays en mousses tot crèmes en lotions. Kies het type zelfbruiner dat het beste past bij jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Als je bijvoorbeeld snel een kleurtje wilt, kan een spray of mousse handiger zijn omdat deze sneller droogt dan een lotion.

Bovendien zijn er verschillende gradaties van kleurintensiteit beschikbaar. Als beginner is het raadzaam om te beginnen met een lichtere tint en de kleur geleidelijk op te bouwen naar een donkerdere kleur als je meer vertrouwen hebt in het aanbrengen van zelfbruiner.

Tip 3: Gebruik de juiste applicatiemethode

De manier waarop je de zelfbruiner aanbrengt, bepaalt mede hoe de kleur eruitziet. Gebruik bijvoorbeeld een speciale zelfbruiner handschoen om het product gelijkmatig over je huid te verdelen. Werk altijd van beneden naar boven en begin bij je voeten en werk omhoog naar je nek. Zorg ervoor dat je de binnenkant van je armen en de achterkant van je benen niet over te slaan.

Breng de zelfbruiner in dunne lagen aan, en wrijf en masseer het product goed in de huid om strepen en vlekken te voorkomen. Zorg ervoor dat je de zelfbruiner goed uitsmeert op plekken zoals de knieën, ellebogen en enkels, waar de huid droger is en het product zich gemakkelijk kan ophopen.

Tip 4: Laat de zelfbruiner goed drogen

Nadat je de zelfbruiner hebt aangebracht, is het belangrijk om te wachten totdat deze volledig droog is voordat je je aankleedt of make-up aanbrengt. Hoelang dit duurt is afhankelijk van het soort product. Dus lees van tevoren goed hoe lang de zelfbruiner moet intrekken en hou je hier aan 🙂

Tip 5: Was je handen

Was je handen grondig met water als je de zelfbruiner hebt aangebracht met je handen om te voorkomen dat de zelfbruiner zich ophoopt in de plooien en nagels. Vergeet niet om ook de achterkant van je handen te wassen.