Bekende Nederlandse Youtubers

rijkste youtubers van nederland

Als je succesvol bent met Youtube, dan kan je echt flink wat geld ermee verdienen. Het is officieel niet bekend hoeveel geld een Youtuber verdiend. Een Youtuber tekent namelijk een contract waarin staat dat ze dit niet bekend mogen maken. Toch zijn er wel schattingen vooral op basis van anonieme bronnen. Op basis hiervan hebben we een lijst met de rijkste Nederlandse youtubers.

Nikkitutorials behoort tot de rijkste Nederlandse Youtubers

Het is logisch dat je meer geld verdiend als je filmpjes in het Engels maakt. Nikki Tutorials trekt heel wat meer volgers per filmpje dankzij de Engelse taal. Nikki Tutorials heeft 13,3 miljoen volgers en elk filmpje trekt al snel tussen de 1 en 2 miljoen kijkers. Gemiddeld verdiend een Youtuber € 1.000 per miljoen views. In een maand verdiend Nikki alleen aan views € 11.000. Daar komen ook nog eens samenwerkingen bij. Voor een Instagram post samenwerking vraagt ze € 26.800. We hebben het dan nog niet eens over de samenwerkingen die ze sluit via Youtube. Kortom Nikkitutorials behoort zeker weten tot de rijkste Youtubers.

Enzo Knol verdiend een prima boterham

Enzo Knol is absoluut de rijkste Youtuber met Nederlandstalige vlogs. Enzo Knol heeft een gemiddelde van 400.000 views per vlog. Hij post minimaal elke dag een vlog online. Dit komt neer op ongeveer € 12.000 per maand aan views inkomsten. Daarbij doet Enzo Knol regelmatig samenwerkingen met bedrijven die in z’n vlogs terugkomen. Als dit nog niet genoeg is heeft hij ook nog z’n eigen merchandise. De schatting is dat Enzo Knol al snel tussen de € 200.000 en € 300.000 per jaar verdiend met z’n vlogs. Hij behoort hiermee tot de rijkste Nederlandse Youtubers.

Kwebbelkop verdiend veel geld met z’n game kanaal

Het streamen van game videos kan je echt veel geld opleveren en dit bewijst Kwebbelkop. Doordat z’n gamekanaal volledig in het Engels is kan hij rekenen op nog meer views dan Enzo Knol. Kwebbelkop heeft 12,2 miljoen abonnees. Hij plaatst elke dag een filmpje. Het aantal views verschillen per filmpje maar lopen regelmatig richting de 1 miljoen views. Hierdoor weet hij al snel tussen de € 28.000 en € 30.000 per maand te verdienen. Dit is exclusief samenwerkingen die hij aangaat met gameproducenten. Daarnaast verdient hij ook nog eens geld met merchandise zoals zoveel Youtubers. Z’n inkomen wordt daardoor geschat op ongeveer € 400.000 per jaar. Dit maakt hem zeker weten de rijkste Nederlandse Youtuber. Ondanks dat hij in Nederland misschien minder bekend is.