Het beste alarmsysteem voor een kleine woning

Ook als je onderkomen niet zo groot is, loop je het risico op een woninginbraak. Zo’n negentig procent van de inbraken wordt namelijk gepleegd door zogenoemde ‘gelegenheidsinbrekers’. Ze komen binnen via een open raam of forceren een deur als ze waardevolle spullen op tafel zien liggen. Wacht niet tot inbrekers hun kans schoon zien en beveilig je huis met een alarmsysteem woning. Om je te helpen bij het kiezen van een alarmsysteem, hebben we de belangrijkste kenmerken voor je op een rijtje gezet.

Kenmerken van een slim alarmsysteem

Ben je van plan om een alarminstallatie woning aan te schaffen? Dan is het handig om eerst te weten hoe een alarmsysteem precies werkt. De meeste huishoudens kiezen tegenwoordig voor een slim alarmsysteem. Een slim alarmsysteem is verbonden met het wifi-netwerk van je woning en kan verbonden worden met andere smart home producten zoals: slimme camera’s, lampen en deurbellen. Waar van oorsprong alarmsystemen vaak verbonden waren met een particuliere alarmcentrale, kunnen slimme alarmsystemen gekoppeld worden aan een virtuele of online alarmcentrale.

Voordelen online alarmcentrale

Hoewel traditionele alarmcentrales nog steeds bestaan, kiezen steeds meer huishoudens voor een online alarmcentrale. Naast dat dit vaak goedkoper is, biedt het ook veel mogelijkheden. Als je alarm namelijk iets verdachts detecteert, kun je op verschillende manieren op de hoogte gesteld worden. Zo zijn er online alarmcentrales die direct bellen, sms’en of een e-mail versturen. Ben je niet thuis als je gealarmeerd wordt en heb je een slimme beveiligingscamera in huis hangen? Via de bijbehorende app kun je kijken wat er aan de hand is om gepaste actie te ondernemen.

Accessoires van een slim alarmsysteem

De meeste slimme alarmsystemen bestaan uit een basisstation en enkele accessoires zoals: een deur-/raamcontact en huisdiervriendelijke bewegingsmelders. Tegen een meerprijs is het systeem uit te breiden met andere accessoires zoals: een HD-camera, extra sensoren of een slimme deurbel. Houd er voor een optimale werking rekening mee dat deze van hetzelfde merk zijn als het alarmsysteem zelf. Daarnaast is een slim alarmsysteem ook te koppelen aan slimme rookmelders en CO2-melders. Mochten deze melders getriggerd worden, dan ontvang je hier ook een melding van op je telefoon.

Alarmsystemen in abonnementsvorm

Hoewel alarmsystemen steeds betaalbaarder worden, is het voor sommige huishoudens een flinke investering. Een alarmsysteem met een abonnement kan dan een uitkomst bieden. Bij de meeste aanbieders betaal je namelijk een vast laag bedrag per maand. Verandert je woonsituatie? De meeste abonnementen zijn eenvoudig op te zeggen of mee te nemen naar een nieuw woonadres.