De wereld van de slimme koelkast

slimme koelkast

Nu steeds meer huishoudelijke apparaten een smart uitvoering krijgen, kan de koelkast natuurlijk niet achterblijven. Hoe bouw je een koelkast om tot een handige en vooral erg gave gadget? LG en Samsung zijn er al een tijdje mee bezig en de eerste modellen kunnen worden gekocht. Waar moet je aan denken als je het woord slimme koelkast hoort? Ten eerste zit er altijd een touchscreen in de koelkast deur en kan je een aantal apps of zelfs je gehele smartphone erop spiegelen en bedienen. In deze blog lees je meer over de koelkasten van de toekomst.

De voordelen van een slimme koelkast

Ten eerste gaat het eigenlijk om het toffe design en de duizenden mogelijkheden die de slimme koelkast je biedt. Maar achterliggend is er het idee dat je met een slimme koelkast veel minder eten zou moeten verspillen. Zo kan je bijvoorbeeld de producten die je koopt registreren in een app, waarna je meteen de houdbaarheidsdatum van het product toevoegt. Jouw koelkast geeft je een signaal wanneer de houdbaarheidsdatum nadert. Dat is niet het enige wat een slimme koelkast kan doen, hij kan je namelijk ook direct suggesties voor gerechten met het product doen. Op die manier gebruik jij al jouw voedsel op tijd en gooi je veel minder tot niets meer weg!

Wat kan je allemaal met een slimme koelkast?

De slimme koelkast heeft een groot touchscreen. Wanneer je hierop klikt kom je in een soort app menu terecht. Je zou zelfs jouw smartphone met de koelkast kunnen synchroniseren zodat je al jouw apps op de koelkast kunt gebruiken. Er zit een ingebouwde tv in waardoor je tv of YouTube filmpjes kunt kijken. Daarnaast kan je selecteren dat je wil zien wat er in jouw koelkast ligt, zo hoef je niet eens eerst de deur open te maken. Wanneer je in de supermarkt loopt kan je ook je koelkast raadplegen of je wel of geen extra pak melk in je winkelmandje hoeft te stoppen.