Maak kennis met de Range Rover Velar

Range Rover showde zijn allereerste auto in 1970 en vanaf dit moment hebben zij altijd geprobeerd om hun modellen te blijven ontwikkelen en moderniseren. Range Rover heeft zich vanaf het begin volledig op de SUV’s gefocust. Wanneer je voor een Range Rover kiest, ben je ervan verzekerd dat je een luxe auto koopt met een knap staaltje design. Daarnaast zijn ook de technologische ontwikkelingen voor de Range Rovers erg interessant. Doordat de Range Rover zo kenmerkend is, onderscheidt de auto zich moeiteloos van andere bestaande merken. In deze blog lees je alles over de Range Rover Velar.

De geschiedenis van Range Rover

De naam Range Rover Velar is niet nieuw. De allereerste modellen van Range Rover werden in 1969 namelijk al Velar genoemd. Velar is afgeleid van het Italiaanse woord velare, wat verbergen betekend. Deze naam paste zo goed bij de eerste lijn van Range Rover omdat zij hun ontwerp zo lang mogelijk geheim en verborgen wilde houden voor het publiek. Eigenlijk wilden zij vooral hun concurrenten in het duister laten tasten. Nadat deze eerste generatie Range Rover Velar alle tests doorkwam, werd zij vol trots bij het grote publiek bekendgemaakt. De eerste Range Rover was een succes, veel mensen waren er laaiend enthousiast over. Hier begon het succes van Range Rover.

De introductie van de nieuwe Range Rover Velar

Nadat er jarenlang verschillende modellen van Range Rover op de markt verschenen, begonnen de SUV’s steeds moderner te worden. Vooral op het moment dat de Range Rover Evoque in 2011 werd gepresenteerd was het grote publiek opnieuw onder de indruk. Verschillende autobladen hebben dit model tot auto van het jaar omgedoopt. In 2017 kwam daar de Range Rover Velar bij. Het uiterlijk was van hoekig naar rond en gestroomlijnd gegaan en weer waren veel mensen enthousiast. De Velar heeft een visionair design en biedt je luxe en technische capaciteiten waar je u tegen zegt.