Indruk maken met een BBQ doe je zo

Inhoud van de pagina

Barbecueën is een van de leukste dingen die er bestaat als het gaat om eten. In Nederland zijn we vaak gewend om samen te eten en dan weer van tafel te gaan. In andere landen begint het vaak al met hapjes en zit je soms wel uren aan tafel. Maar tijdens een barbecue pakt iedereen vaak helemaal uit met lekker eten en gezelligheid. Daarom is barbecueën altijd wat specialer dan een normale maaltijd. Ben je van plan om een barbecuefeest te organiseren of ga je gewoon lekker barbecueën met je gezin? Hieronder lees je hoe je indruk maakt tijdens jouw barbecue.

Hapjes

Bij een barbecue heb je niet per se een voorgerecht en een hoofdgerecht. Vaak wordt alles op tafel gezet en kan je alles eten wanneer je maar wil. Toch is het leuk om wat voorgerechtjes op tafel te zetten. De twee bekendste gerechten mogen natuurlijk niet missen, een heerlijke frisse salade en wat brood. Om het brood nog wat specialer te maken zijn er genoeg lekkere recepten. Zo kan je een stuk stokbrood insmeren met pesto, een beetje kaas erover, de oven in en als laatste een heerlijk stuk tomaat erop! Het is ontzettend makkelijk maar wel ontzettend lekker. Een ander idee met het stokbrood is kruidenboter. Smeer beide kanten van een plakje brood en leg dit op de barbecue. 

Vlees

Bij een barbecue staat het vlees natuurlijk centraal. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je voor iedereen wat lekkers hebt. De een houdt weer van een hamburger terwijl de ander weer geniet van een heerlijke sparerib. Om iedereen blij te maken kan je gaan voor een vleespakket. In zo’n pakket zitten allerlei verschillende soorten vlees. Van lekkere biefstukjes, speklapjes en hamburgers tot worstjes, kipstokjes en spareribs.

Als je echt indruk wil maken tijdens het barbecueën dan kan je gaan voor Côte de Boeuf. Dit is speciaal vlees van hele hoge kwaliteit. Er zit ontzettend veel smaak aan en het is een hele smaakbeleving in je mond. 

Toetje

Om de avond helemaal af te sluiten is het natuurlijk tijd voor een heerlijk toetje. Zo kan je natuurlijk marshmallows gaan roosteren, een typisch maar ontzettend lekker toetje. Daarnaast kan je ook gaan voor een heerlijk ijsje. Maak een bord op met wat bolletjes ijs, een heerlijk sausje, wat fruit en niet te vergeten lekker veel slagroom. Hierbij kan je even afkoelen met ijs, genieten van de romige slagroom en het fruit maakt het juist weer wat frisser.