Hoe kun je je slaapkamer functioneel en praktisch tegelijkertijd maken?

Misschien herken je het wel: je wilt graag een fijne slaapkamer waar je goed tot rust kunt komen, maar je wilt ook graag een slaapkamer waar je je kleding goed kunt opbergen. Vaak denken mensen dat het of het een of het ander is. De keus valt dan vaak voor lekker slapen want dat is tenslotte waar een slaapkamer voor bedoeld is. Gelukkig zijn de tijden veranderd en kunnen inmiddels de bakens verzet worden. Er zijn namelijk heel goede bedden die het mogelijk maken om de ruimte in je slaapkamer optimaal te benutten zonder dat dit ten koste gaat van je slaapcomfort. Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rijtje!

Kies voor een groot bed

Een slaapkamer is in eerste instantie bedoeld om goed tot rust te komen. Een goed bed is daarom essentieel in deze ruimte. Ons advies, kies altijd voor een groot bed omdat je hierin alle ruimte hebt om, eventueel samen met partner, goed te kunnen slapen. Een ruim bed hoeft niet altijd veel ruimte in beslag te nemen. Kies bijvoorbeeld voor een boxspring 160×200. Dit bed is heel comfortabel, maar neemt geen overbodige ruimte in beslag. Het mooie van een boxspring, is dat je hem helemaal naar je hand kunt zetten. Je kunt namelijk kiezen uit meer dan 140 kleuren stof om je bed mee te bekleden. Kijk ook even naar de vele extra’s die je bij je bed kunt bestellen. Vind jij het fijn om een elektrisch verstelbare lattenbodem te hebben? Bestel deze dan met je boxspring!

Welk matras heeft jouw lichaam nodig?

Een bed is niet compleet zonder goed matras. Vandaar dat het belangrijk is om te zorgen dat je een matras koopt dat jouw lichaam de beste ondersteuning geeft. Er zijn diverse matrassen beschikbaar voor diverse soorten slapers. Lig jij veel op je rug? Of juist heel veel te draaien? Kijk dan even naar welk matras 160×200 voor jou interessant is. Het kan ook zijn dat jij en je partner verschillende matrassen nodig hebben. In dat geval is het beter om ieder een eigen matras te kopen. Op die manier worden jullie lichamen goed ondersteund en worden jullie ’s ochtends beide goed uitgerust wakker.

En het praktische?

We gaven het aan het begin al aan: een fijne slaapkamer kan ook heel functioneel zijn. Hoe dan? Door een boxspring te kiezen die voorzien is van een opbergruimte! Dit zorgt er niet alleen voor dat je een heerlijk bed hebt waarop je echt goed tot rust kunt komen, maar ook dat je al je spullen of kleding kwijt kunt. Kijk eens naar de mogelijkheden om een boxspring met opslagruimte te kopen. Je zult zien dat je door de hoogte van het bed, heel veel spullen in het bed kunt bewaren.