5x populairste luxe kledingmerken

De meest luxe modemerken bestaan al jarenlang. Ze zijn door de tijd heen zo ongekend populair geworden dat veel mensen erin rondlopen. Je kunt er bij deze merken dan ook op rekenen dat kwaliteit voorop staat. Bovendien zijn het vaak de meest originele items. Vooral wanneer je een gelegenheid op de planning hebt staan waarbij je er elegant wil uitzien is het zeker de moeite waard om voor een luxe kledingmerk te gaan. De vijf populairste bespreken wij hieronder.

1 Balenciaga

Een merk dat we steeds vaker voorbij zien komen is Balenciaga. Nog steeds is het merk groeiende over de hele wereld. Zo heb je tassen en jassen die geliefd zijn van het merk, en vooral de kenmerkende Balenciaga schoenen die vooral door jongeren wordt gedragen. Vooral de Triple-S en de Speed-sneaker van het merk zijn ongekend populair.

2 Louis Vuitton

Misschien is Louis Vuitton wel een van de meest bekende luxe kledingmerken allertijden. Je herkent het aan het kenmerkende logo, de L en de V die elkaar kruisen. Dit merk werd opgericht in 1854 in Frankrijk. Ook hielp modeontwerper Marc Jacobs bij het lanceren van een aantal campagnes. Vandaag de dag zijn nog steeds de tassen en de koffers een veel verkocht product van het merk.

3 Prada

Voor zowel mannen als vrouwen is Prada een geliefd luxe modemerk. Het merk bestaat al sinds 1913 en is opgericht in Italië. Het is een opvallend merk dat vaak zwarte kleding, accessoires en schoenen lanceert. Vooral de Prada tas in de vorm van een heuptas is erg geliefd onder menig fashiongoeroe. 

4 Chanel

Je kent vast wel de wereldwijd bekende parfum van Chanel: Chanel no 5. Dit wordt ook wel het lekkerste geurtje ooit genoemd. Naast parfum heeft het modemerk ook verschillende kledinglijnen, accessoires en schoenen gelanceerd. Bovendien is Chanel vooral geliefd door de vele lipsticks, sieraden en cosmeticaproducten. We kunnen er dus niet omheen draaien dat Chanel van alle markten thuis is. 

5 Versace

Versace bestaat nog niet zo heel lang. Het merk werd namelijk pas opgericht in 1978. Twintig jaar na het oprichten werd de oprichter, Gianni Versace, vermoord door een seriemoordenaar. Het merk werd overgenomen door zijn zus Donatella Versace en zijn broer Santo Versace. Het groeide uit tot een van de grootste spelers en nog steeds is Versace een van de meest luxe merken waar je terecht kunt voor kleding, make-up, parfum en accessoires zoals een opvallende Versace riem.