Passende raamdecoratie voor in huis

Inhoud van de pagina

Een huis is natuurlijk geen huis zonder mooie ramen en bijpassende raamdecoratie. In elke kamer in huis is er een ander type raambekleding dat beter past. Wij geven je tips over welke raamdecoratie het beste past in de verschillende kamers in huis en welke een luxe uitstraling geven!

Woonkamer

De woonkamer is waarschijnlijk de meest gebruikte kamer in je huis. De woonkamer is de basis van het huis en moet dan ook een fijne en gezellige plek zijn. Deze begrippen betekenen natuurlijk voor iedereen weer wat anders. Je raamdecoratie sluit hier ook op aan. Een woonkamer moet genoeg lichtinval hebben, maar ook privacy bieden. Daarom zijn voor in de woonkamer shutters, of jaloezieën fijne raamdecoratie. Shutters geven een stijlvolle look aan je woonkamer en deze kan je zelf instellen op mate van lichtinval. Jaloezieën komen in allerlei verschillende soorten en maten. Houten jaloezieën passen erg goed bij een moderne inrichting en aluminium jaloezieën passen erg goed bij een industriële inrichting. Deze zorgen ervoor dat je kamer een luxe uitstraling krijgt. Je kan de gewenste hoeveelheid licht makkelijk zelf bepalen. Als je overdag daglicht binnen wilt laten, kan je de lamellen opendraaien en als je ’s avonds wat meer privacy wilt kan je ze makkelijk dichtdraaien. Op basis van je interieur kan je kijken wat beter bij je woonkamer past; aluminium of houten jaloezieën.

Badkamer

In de badkamer past niet elk type raamdecoratie. De badkamer is een vochtige plek waar veel water en warme lucht in rondgaat. Als je badkamerraam grenst aan de straat of aan een andere privacygevoelige plek, dan moet je zeker de optie hebben om je ramen te kunnen bedekken. De perfecte raambekleding voor in de badkamer zijn PVC-jaloezieën. Deze zijn gemaakt van imitatie hout, maar hebben nog steeds dezelfde look en feel als echte houten jaloezieën. Het voordeel van dit imitatiehout is dat ze vochtbestendig zijn en dat betekent dat ze perfect passen in een natte kamer als de badkamer. Deze jaloezieën zijn ook makkelijk zelf af te stellen naar mate van lichtinval en privacy én makkelijk schoon te maken!

Slaapkamer

In de slaapkamer draait het natuurlijk allemaal om rust. Lekker lang uitslapen zonder dat je wakker wordt van het buitenlicht? Dan zijn verduisterende gordijnen de juiste keuze voor in jouw slaapkamer. Verduisterende gordijnen geven je slaapkamer echt dat warme en comfortabele gevoel. Duo gordijnen zijn ook een populaire optie voor in de slaapkamer. Dit gordijn is een combinatie van open en dichte banen waardoor je makkelijk zelf de hoeveelheid lichtinval bepaalt. Je kan ze helemaal ophalen voor veel lichtinval, halfopen laten voor een combinatie van licht en privacy of ze helemaal gesloten laten. Duo gordijnen zijn erg functioneel voor in de slaapkamer en hebben een moderne uitstraling.   

Keuken

De keuken is een plek waar van alles wordt bereid. De raamdecoratie die hier hangt, moet dan ook makkelijk schoon te maken zijn! Shutters of jaloezieën zijn bestand tegen vet en vuil en zijn makkelijk te onderhouden. Beide hebben ze een luxe uitstraling. Houten jaloezieën zijn niet bestand tegen water, kies hier dus alleen voor als ze niet in de buurt van de wasbak hangen. Shutters of aluminium jaloezieën kunnen helemaal naar jouw eigen smaak worden samengesteld waardoor ze perfect in de keuken passen. Zo kan je onbezorgd kokkerellen!