Nieuws Knapvilla - Archief

Landelijk nieuws »
Internationaal nieuws (Knapvilla in Europa) »

Boek onderwijsheldenKnapvilla verkozen tot Onderwijsheld

(september 2014)

Het verhaal van Knapvilla is geselecteerd voor het boek Onderwijshelden. In het boek (sept. 2014) staan 60 inspirerende verhalen van onderwijsverbeteraars.
Lees meer over de onderwijshelden »
Meer info over het boek »
Download het gratis e-book (.pdf) »

artikel BD Knapvilla op voorpagina Brabants Dagblad

12 december 2013
Lees het artikel (.pdf)


Terugblik op een uitverkochte onderwijs-mini-conferentie (november 2013)

Veel kennis opgedaan over de werking van het kinderbrein:
Kees Vreugdenhil

We staan voor de drempel van een grote verandering in het onderwijs

Nergens in Nederland zo'n fantastisch ambassadeurs-netwerk

Kunst van het verbinden

Binnenkort KnapVilla in de krant!

Rijke leeromgeving, meervoudige intelligenties

Omarm verschillen

Zie de vele mogelijkheden van digitale middelen

Nieuws: Knapvilla ondergaat metamorfose

KnapVilla heeft deze zomer een metamorfose ondergaan. We blijven inspringen op actualiteiten op onderwijsgebied. We bestaan in oktober 5 jaar en glunderen nog steeds van trots dat er nergens in Europa (en wellicht in de wereld) een soortgelijk belevingshuis voor docenten is gevonden.

KnapVilla zorgt ervoor dat bij bestuurders, directies, leerkrachten en Pabo-studenten uit het onderwijs en de kinderopvang in 9 verschillende ruimtes het brein flink wordt geprikkeld. Wat dat allemaal oplevert, kunt u het beste vragen aan onze ambassadeurs of aan de teams die bij ons zijn geweest.

Overig nieuws


» Eerste medewerkers kinderopvang gecertificeerd
In juni 2013 zijn de eerste 17 pedagogisch medewerkers gecertificeerd na anderhalf jaar training 'Wat ben jij Knap!'.

Klik op een foto voor een groter beeld.


» 200 Pabo-studenten te gast bij KnapVilla
Op 5 en 6 september 2012 waren er 200 tweedejaars Pabo-studenten van de Stenden Hogeschool te gast bij KnapVilla. Na een presentatie in het KnapTheater over 'Onderwijs voor Iedereen', gingen de studenten het KnapPad bewandelen. Deze aankomende juffen en meesters konden de hele dag deelnemen aan verschillende activiteiten in de KnapRuimtes.

In verschillende ruimtes was een vakdocent van de Stenden Hogeschool aanwezig, die met veel enthousiasme de studenten een activiteit rondom de meervoudige intelligenties liet uitvoeren. In de mediaruimte konden de studenten de vele Apps, passend bij de intelligenties, zien en uitproberen.

Lees een verslag van de studenten over deze dag »

Bekijk ook de sfeerfoto’s van de beide dagen:

Klik op een foto voor een groter beeld.

» Knapvilla ontvangt 200e team
Met trots heeft Knapvilla op 22 oktober 2012 het 200e team ontvangen: PC basisschool Marimba uit Uden.


» Opening nieuwe KnapVilla inspireert
Op het prachtige landgoed het Bovenveen in Echten (Dr.) hebben wij op 21 september 2011 de deuren van KnapVilla feestelijk geopend. De grote diversiteit van de gasten van KnapVilla en JAS op het feest liet zien dat: ondernemers, directeuren, studenten, leerkrachten, hoogleraren, projectinrichters, coaches en kunstenaars graag bij elkaar zijn om samen het beste onderwijs voor kinderen te realiseren. Tijdens het bewandelen van het KnapPad vonden er mooie en inspirerende gesprekken plaats en werd geconcludeerd dat je echt goed onderwijs alleen kunt realiseren door elkaar te versterken.

Het goede kennen is het goede doen.
- Plato (~ 360 vC)

Bij KnapVilla kunt u terecht voor teamdagen die passend worden gemaakt bij uw organisatie, van kinderopvang tot alle soorten van onderwijs. Talentontwikkeling, meervoudige intelligenties, creatief denken en inrichtingsideeën zijn daarbij de bouwstenen. U bent van harte welkom!

Een foto-impressie van de nieuwe KnapVilla en de opening:

Klik op een foto voor een groter beeld.

» Interactieve lezing over breinbewust onderwijs
Kees Vreugdenhil verzorgde op 16 februari 2011 een interactieve lezing over Breinbewust Onderwijs. Naast de bouw en werking van de hersenen, legde Vreugdenhil op heldere wijze uit wat deze kennis voor ons hedendaagse onderwijs betekent. De hele middag wist hij ons te boeien door verbindingen te leggen over het brein en meervoudige intelligenties en kon onze kennis groeien. Boeiend onderwijs, waarin kinderen volop kunnen groeien, dat is waar zij recht op hebben.

Aan het eind van de middag werd Kees Vreugdenhil benoemd tot ambassadeur van de Beeld/Creatief-DenkKnap ruimte in de KnapVilla. Op zijn beurt kon hij daarna de andere ambassadeurs van de intelligentieruimtes hun oorkonde overhandigen. Kijkt u voor een overzicht van de andere ambassadeurs op onze ambassadeurspagina »

Een paar foto's van de lezing:

Klik op een foto voor een groter beeld.

Internationaal nieuws: Knapvilla in Europa!


» Bezoek van Zweedse en Belgische collega's (februari 2014)

Uit de schoolkrant van CBS Het Octaaf in Assen: "In februari komen er Zweedse en Belgische collega's onze school bezoeken. Dit zal gebeuren op donderdag 6 februari. De voertaal die dag is dan Engels. Op vrijdag 7 februari gaat een groot deel van onze collega's met de gasten op studiedag naar de Knapvilla in Echten. In de Knapvilla is het concept meervoudige Intelligentie op grandioze wijze vormgegeven." 

» Long Life Learning in Europa
KnapVilla participeert in het aanstaande schooljaar (2013/2014) in een nieuw Europees project: Long Life Learning. Wij doen dit samen met de Zevensprong in Antwerpen, het Octaaf uit Assen en twee basisscholen uit Zweden.

De presentaties van het Octaaf en de Zevensprong waren bij KnapVilla. Hanneke Lokhoff heeft MILS gepresenteerd, een test voor nog beter en makkelijker leren. In deze test van tien minuten onderzoekt de afnemer (zoals directeur, intern begeleider) samen met de leerling (vanaf 9 jaar) hoe zijn/haar bestaande leerstrategieën kunnen worden aangevuld of uitgebreid.

» Presentaties voor Italiaans onderwijs
Hanneke Lokhoff heeft op het stadhuis in Marsciano (Umbrië, Italië) een Knap-presentatie gegeven aan de gedeputeeerde van onderwijs. Deze presentatie werd zo enthousiast ontvangen, dat deze ook aan teams in het primair onderwijs in Italië gegeven gaat worden.

» Presentaties voor Belgisch onderwijs
Op uitnodiging van de Provincie Antwerpen, heeft Hanneke Lokhoff op 23 mei 2013 in Malle (België) een presentatie gegeven aan 140 deelnemers uit het basisonderwijs in België. Tevens werd het prachtige lespakket De KR8/0/NAUTEN gelanceerd. Meer info op de website van de Provincie Antwerpen.

bezoekadres: Nieuweweg 240, 6603 BV Wijchen
telefoon: 073 8509009
e-mail: knapvilla@home.nl, internet: www.knapvilla.nl
Website: A Vida Boa